غفلت از دشمن تیغ بر کف!

غفلت از دشمن تیغ بر کف!

احمد چمران -خبرنگار

در حالی که روز ۱۲ اردیبهشت رهبر انقلاب انتخابات را «یک فرصت مهم» توصیف کردند که «نباید مردم را» از شرکت در آن «دلسرد کرد»، اما طی روزهای اخیر شاهد رد صلاحیت گستردة کاندیدای اصلاح‌طلب برای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا بودیم. تا جایی که تنها در یک نمونه، از ۱۲ عضو کنونی شورای شهر تهران که برای انتخاب مجدد ثبت‌نام کردند، ۱۰ تن رد صلاحیت شدند. این روند در آستانة انتخابات ریاست جمهوری خطرناک‌تر می‌شود، چرا که این گمانه را تقویت می‌کند که مقدمة حذف گستردة‌ کاندیدای اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری هر چه بیشتر فراهم می‌شود. بررسی ترکیب مسئولان بررسی صلاحیت کاندیداها پرده از علت این حذف گسترده بر می‌دارد. آن‌ها به‌طور عمده وابسته به جریان اصول‌گرا هستند و روشن است نه بر اساس نص قانون اساسی، بلکه با نگاهی جناحی صلاحیت کاندیداها را رد یا تأیید می‌کنند. البته آن‌ها می‌توانند از این رهیافت منافع جناحی خود را تأمین کنند،‌ اما آنچه متوجه نیستند یا نمی‌خواهند به‌ آن توجه کنند،‌ خسارت کلانی است که برای تمامیت جمهوری اسلامی تدارک می‌بینند. آیا آن‌ها می‌دانند حذف بخش‌های گسترده‌ای از نظام، آن‌هم کسانی که بسیاری‌شان ۴۲سال در حفظ و پیشرفت جمهوری اسلامی مسئولیت داشتند و تشکیل دهندة‌ تار و پود نظام هستند، تمامی پیکرة جمهوری اسلامی را زخمی می‌کند؟ آیا می‌دانند این اقدامشان شکاف‌های گسترده‌ای در حاکمیت به‌وجود می‌آورد که دشمن از آن بهره‌برداری می‌کند؟ مگر رهبری اغتشاشات ۱۳۸۸ را یادآوری نکردند که حاصل ایجاد شکاف در پیکرة‌ نظام در هنگامة‌ انتخابات بود؟ و مگر ایشان نگفتند زمینه‌سازی برای اغتشاشات، جرم است؟ (۱۲ اردیبهشت). مگر طی ۴ ماه گذشته در سطح کشور شاهد زنجیره‌ای از اعتراضات اجتماعی نیستیم که حتی با شعارهای تند و تیز سیاسی همراه است؟ و مگر نمی‌دانیم گسترش این اعتراضات، پیامدهای خطرناک امنیتی و غیر قابل جبران در پی دارد؟ این عده چرا نمی‌بینند که منافقین به‌عنوان دشمن تیغ بر‌کف علیه نظام و انقلاب که سودایی جز براندازی ندارند، هرروز برای توطئه و اغتشاش فراخوان می‌دهند؟ مگر نمی‌بینند این دشمن دیرینه بر روی ایجاد شکاف‌ها، آن‌هم در آستانة انتخابات ریاست جمهوری سرمایه‌گذاری کرده، تا جایی که سرکردة‌ آن بی‌پرده پیام می‌دهد: «شقه و شکاف در حاکمیت... مهار کردنی نیست» و حتی آن را «علامت احتضار و از لرزه‌های» براندازی می‌نامد؟! (۵ اردیبهشت). 
این روزها حتی شاهد هستیم که رسانه‌های تندرو،‌ ناکارآمدی‌های دولت را به‌پای همة اصلاح‌طلبان نوشته و از شورای نگهبان می‌خواهند که اجازه ندهد نامزدی از این جریان به مرحلة انتخابات ریاست جمهوری برسد. اما در تمامی مطالب پرطمطراقی که در دفاع از این رویه می‌نویسند، هیچ جا به پیامد‌های چنین اقدام خطرناک احتمالی اشاره نمی‌کنند. آن‌ها نمی‌گویند که اگر شورای نگهبان بخواهد رویة انتخابات اسفند ۹۸ مجلس شورای اسلامی را تکرار کند، همان شکاف عظیمی در حاکمیت ایجاد می‌شود که دشمن آرزوی آن را دارد. مگر یکی از هدف‌های منافقین از ابتدای انقلاب تاکنون ایجاد شکاف در رأس حاکمیت نبوده و نیست؟ مگر یک‌بار رئیس‌جمهور وقت، بنی‌صدر را جدا نکردند؟ مگر یک‌بار باعث نشدند امام مجبور به عزل جانشین خود، آیت‌الله منتظری شود؟ مگر یادمان رفته در همین شکاف‌های ایجادشده بود که منافقین استراتژی مسلحانه را پیش بردند و دست‌کم ۱۷ هزار تن از بهترین و وفادارترین نیروهای نظام را به خاک افکندند؟ آیا برای منافقین فرقی داشته و دارد که  هرکدام از این ۱۷ هزار، به کدام جریان وابسته بوده‌اند؟ یا صرف خدمتگذاری به جمهوری اسلامی کافی بود تا سلاح منافقین به‌سمت آن‌ها نشانه رود!
اکنون شرایط بسیار حساس‌تر از گذشته است. نگاهی به مشکلات عظیم معیشتی مردم، بیکاری بی‌سابقه، موضوع کرونا و عدم واکسیناسیون و هزار و یک مشکل دیگر اجتماعی،‌ بهترین بستر را برای منافقین ایجاد کرده تا از میان جوانان خسته از وضعیت موجود،‌ عضوگیری کنند. حال کافی است شکاف در هرم قدرت حاکمیت هم بیشتر شود؛ این درست همان چیزی است که دشمن به آن چشم دوخته است.
بنابراین آن‌ها که هر روز برای حذف جریان اصلاح‌طلب و کاندیداهای آن‌ها برنامه‌ریزی می‌کنند، رسانه‌هایی که با انواع فرافکنی‌ها بستر حذف گستردة جریان اصلاح‌طلب را مهیا می‌سازند،‌ بدانند ناخواسته جادة پیشروی سیل‌آسای منافقین را هموار می‌کنند و دود این اقداماتشان، به چشم خودشان هم خواهد رفت. پس بهتر است بیشتر به پیامد‌ اقدامات خود بیندیشند.